• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Macintosh heeft Belgische tak Brantano verkocht aan BrantNew

Macintosh heeft Belgische tak Brantano verkocht aan BrantNew

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De verkoop van Brantano, de Belgische tak van de Macintosh Retail Group, is afgerond. Vorige week maakte het bedrijf al bekend dat de onderhandeling omtrent de verkoop in een vergevorderd stadium verkeerden.

Alle aandelen van Brantano NV en Brantano Luxembourg SA zijn overgenomen door Brantnew BVBA, dat nu 130 winkels, 1.100 medewerkers en alle activa en passiva van Brantano in handen heeft. BrantNew is onlangs opgericht door ondernemers Rens van de Schoor (R&S Retail), Dieter Penninckx (FNG Group) en de familie Torfs (eigenaar van de gelijknamige schoenenketen).

Macintosh heeft geen uitspraken gedaan over de prijs die is betaald voor Brantano. Wel hebben curatoren Ben Meijs en John Huppertz in een persbericht bekendgemaakt dat de aandeelhouders van het bedrijf geen extra opbrengst zullen ontvangen als gevolg van deze verkoop. Voor medewerkers van Brantano is deze overname goed nieuws, omdat de oprichters van BrantNew eerder al bekendmaakten de continuïteit zoveel mogelijk te willen waarborgen.

Vorige week maakte Macintosh ook bekend dat over de overname van Scapino een akkoord was bereikt. Deze keten is nu in handen van de Nederlandse familie Ziengs, die ook eigenaar is van de gelijknamige schoenenketen. De activiteiten van Scapino mogen bij uitzondering per direct worden hervat. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft hiervoor toestemming verleend, zodat de doorstart zo spoedig mogelijk kan plaatsvinden en Ziengs de voorraden van Scapino op peil kan houden.

Ook de onderhandelingen over de verkoop van Dolcis, Manfield, Invito, PRO Sport en Steve Madden zouden vergevorderd zijn, al is vooralsnog niet bekend welke partijen interesse hebben.

Brantano
Macintosh Retail Group
Scapino