Het Belgische modelabel Mer du Nord maakt een comeback. In augustus nam de Franse ondernemer Pascal Yefet het merk over voor 150.000 euro. Van de 53 personeelsleden konden er 17 in dienst blijven.

"In Antwerpen, Brugge en Knokke willen we een winkels openen. Ik ben optimistisch over de toekomst. We willen het DNA van het merk bewaren en tegelijk leren van de fouten uit het verleden," zegt Yefet tegen De Morgen.

De nieuwe eigenaar heeft Jean-Olivier Letard als nieuwe hoofdontwerper in dienst genomen. Letard werkte eerder voor merken als Chevignon en Guess. "Hij is iemand die ik vertrouw. Letard heeft een frisse blik en kent het klappen van de zweep. In maart moet de nieuwe zomercollectie in die winkels liggen," aldus Yefet.

De afgelopen drie jaar leed het Mer du Nord verlies en had last van hoge concurrentie van winkelketens als Zara en H&M. Yefet heeft vertrouwen in de toekomst van het label. "Ik heb altijd het potentieel in Mer du Nord gezien. Toen ik zaken ging doen in België viel het merk meteen op. Wel is er nog veel werk aan de winkel."

Momenteel heeft Mer du Nord zeven winkels in België.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN