• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Miss Sixty komt terug naar België en Duitsland

Miss Sixty komt terug naar België en Duitsland

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het Italiaanse modemerk Miss Sixty zet nieuwe stappen in Europa en treedt weer toe tot de Belgische, Duitse en ook de Oostenrijkse en Zwitserse markten. Dat schrijft de Spaanse nieuwssite Modaes. Het label, eigendom van de Italiaanse Sixty Group, keert daarmee terug naar haar oorsprong, nadat het twee jaar geleden het Europese continent verliet.

De distributie van Miss Sixty zal in de nieuwe markten door de Duitse modegroep CP Fashion uitgevoerd worden. De terugkeer komt ruim een jaar nadat moederbedrijf Sixty Group besloot het merk nieuw leven in te blazen. Daarbij opende het merk al nieuwe winkels in Italië, Frankrijk en Groot-Brittannië, geheel voorzien van een nieuw concept.

In 2014 besloot het bedrijf haar retailactiviteiten in Europa en Canada volledig te staken om zich geheel te kunnen richten op de groei in de Aziatische markt, met name in steden als Shanghai, Beijing en Hongkong. Destijds sloot het concern echter al niet uit op de middellange termijn terug te keren naar het Europese continent met een nieuwe strategie.

Hoeveel winkels Sixty Group van haar dochteronderneming gaat openen, is nog onbekend. De groep werd in 1989 opgericht en heeft wereldwijd inmiddels ruim 7.000 verkooppunten.

Beeld: Miss Sixty Facebook

Miss Sixty
Sixty Group