• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Modelabel MLY lanceert doorlopende ordering

Modelabel MLY lanceert doorlopende ordering

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Modelabel MLY uit Eindhoven lanceert een nieuw productieconcept: vanaf komende zomer kunnen de orders het hele jaar door geplaatst worden. Dat heeft het merk in een persbericht bekendgemaakt.

“In de branche is het nog steeds gebruikelijk dat retailers nu moeten beslissen wat er over 6 maanden in hun winkels hangt”, licht modeontwerpster Emily Hermans toe. “Om vervolgens te hopen dat ze de juiste inkoopbeslissingen hebben genomen. Wij gaan die cyclus van 6 maanden terugbrengen tot 6 weken.”

MLY wil met de year-round orders tegemoet komen, zodat ze beter kunnen inspelen op veranderende klanten behoeften en wisselende weersomstansdigheden. “Winkels krijgen zo meer flexibiliteit, minder overschotten, en kunnen de consument beter bedienen.”

Het nieuwe productieconcept kan uitgerold worden dankzij de kleine producties die het merk draait. “Wij hoeven onze kleding niet in enorme hoeveelheden met grote containers uit het Verre Oosten te laten komen. Wij produceren onze collecties hier in Nederland, in kleine batches. Daardoor hebben wij korte doorlooptijden en kunnen wij ons snel aanpassen aan wisselende marktomstandigheden,” aldus Hermans.

In de eigen winkel van MLY is er in het afgelopen jaar al geëxperimenteerd met het nieuwe concept, dat naar eigen zeggen voor een omzetstijging van 125 procent heeft gezorgd. Al zal de verhuizing naar een nieuwe locatie ook wel een rol hebben gespeeld, denkt Hermans. “Maar ik ben er absoluut van overtuigd dat de nieuwe manier van produceren de doorslag heeft gegeven.”

Beeld: MLY

MLY