• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Modemarktplaats Vinted zet in op Nederland

Modemarktplaats Vinted zet in op Nederland

Door Saraï van Well

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Vinted, een tweedehandsmode website met app heeft onlangs haar eerste stappen gezet op de Nederlandse markt, dat maakt het bedrijf bekend in een persbericht. Na een test met Nederlandse gebruikers is het platform sinds 18 augustus live.

Vinted testte het platform het afgelopen jaar in Nederland en laat in het persbericht weten dat deze testfase succesvol is afgerond. CEO Thomas Plantenga van Vinted in het persbericht: “Nederland was voor ons een natuurlijke volgende stap om verder te groeien, gericht op onze ambitie om tweedehands kleding wereldwijd de eerste keuze te maken. Als het gaat om de resale van kleding, zijn we ervan overtuigd dat de Nederlandse markt essentieel is voor het voltooien van ons internationale platform, en Nederland de nieuwste aanwinst is om onze meest gevestigde markten te verbinden. De testfase liet zien dat gebruikers zeer open staan voor ons product.”

Vinted verbindt nu Nederland, Frankrijk, Spanje, België en Luxemburg tot één volledig aangesloten internationaal platform. Hoeveel Nederlandse gebruikers van het platform gebruik maken is niet bekend. Voor het kopen of verkopen van kleding kunnen consumenten een gratis account aanmaken. Kopers betalen een vaste commissie van 0.70 euro en vijf procent van de verkoopprijs van het artikel aan het bedrijf voor kopersbescherming, zo is op de Nederlandse website te lezen. Dit jaar is de verwachting dat gebruikers voor meer dan 1 miljard euro aan tweedehands mode-items op het platform zullen verkopen, stelt het bedrijf in het persbericht.

Vinted is een wereldwijde marktplaats met 22 miljoen gebruikers verspreid over twaalf markten: Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, België, Oostenrijk, Polen, Tsjechië, Spanje, Lithouwen, Luxemburg en Nederland. Vinted werd in 2008 opgericht door Milda Mitkute en Justas Janauskas, het bedrijf wordt nu geleid door CEO Thomas Plantenga. Het bedrijf, naar eigen zeggen een Europese startup, heeft een hoofdkantoor in Vilnius, en daarnaast kantoren in Berlijn, Praag en Warschau en meer dan 300 werknemers.

Foto: Vinted

modemarktplaats
Tweedehands
Vinted