• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Mogelijk korte heropening V&D-winkels voor verkoop restvoorraad

Mogelijk korte heropening V&D-winkels voor verkoop restvoorraad

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Een aantal V&D-vestigingen gaat de komende weken mogelijk weer even open voor de verkoop van de restvoorraden. Dat meldt de woordvoerder van de curatoren aan Nu.nl.

Momenteel zijn de curatoren van de failliete warenhuisketen druk bezig de voorraden zo snel mogelijk weg te werken. Een deel van die voorraden is juridisch eigendom van de leveranciers, die de spullen dan ook kunnen ophalen bij de V&D-vestigingen. Daarnaast zijn er opkopers van grote partijen voor resterende spullen. Blijven er vervolgens nog voorraden over, dan gaat mogelijk een aantal V&D-filialen open voor een laatste uitverkoop.

De woordvoerder van de curatoren van de keten benadrukt dat het gaat om een mogelijk scenario en het niet zeker is dat V&D zijn deuren tijdelijk heropent. Daarom is nog volstrekt onduidelijk om hoeveel winkels het in dat geval zou gaan en of oud-medewerkers van V&D worden ingeschakeld bij de eventuele restverkoop.

In de meeste V&D-filialen is nog een aantal bedrijfsleiders en werknemers bezig met opruimen en sorteren van de spullen. Later deze week wordt het eerste faillissementsverslag van de curatoren verwacht. Sinds februari, toen een doorstart met een deel van de V&D-filialen niet doorging, zijn alle winkels van het warenhuis gesloten.

Bekijk hier een overzicht van het faillissement.


V&D