Monocrafft opent eerste winkel in Rotterdam

Sieradenmerk Monocrafft bestaat vijf jaar. Tijd voor een nieuw hoofdstuk, dacht oprichter Merrel Westhoff. In een persbericht laat ze weten dat het als een ‘logische stap’ voelde om, naast de webshop, een fysieke plek te openen in haar eigen woonplaats Rotterdam.

De winkel van 55 vierkante meter is gevestigd in de oudste winkelstraat van de stad, aan de Oude Binnenweg. Eerder organiseerde de ondernemer al pop-ups en events over de hele wereld. Daarbij merkte zij dat het fysiek en tastbaar maken van de Monocrafft-wereld de ervaring voor klanten compleet maakt. Het inrichten van een ruimte waarbij haar ideeën letterlijk tot leven komen was dan ook al langer een droom.

Monocrafft opent eerste winkel in Rotterdam

“Na internationale events vond ik het altijd lastig om de presentatie af te bouwen”, verklaart Westhoff in het persbericht. “Ik wil een blijvende beleving kunnen aanbieden. Ik geniet zelf ook altijd intens van winkels waarin ik de wereld kan betreden, met name van vaak kleinere merken. Alle zintuigen worden geprikkeld door bijvoorbeeld design, muziek, wierook en kaarsen.”

Het atelier van Monocrafft grenst aan de winkel. Als bij een open keuken in een restaurant kunnen klanten door een glazen pui vanuit de winkel zien hoe de sieraden op een ouderwetse manier met de hand gemaakt worden. Op die manier brengt de winkel volgens de sieradenontwerpster ‘moderne nostalgie’ in een tijd waarin veel gezellige ambachtswinkels uit ons retaillandschap verdwijnen en grote winkelketens hoogtij vieren.

Beelden: Monocrafft

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN