• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • MS Mode België: eerste winkels weer open en nieuwe collectie in januari

MS Mode België: eerste winkels weer open en nieuwe collectie in januari

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Er wordt hard gewerkt aan de doorstart van MS Mode België. De eerste 13 winkels van de modeketen zijn inmiddels weer open, en over een week zouden alle 24 vestigingen weer draaiende zijn. Dat valt te lezen op de website van MS Mode België.

Dit zijn de 13 winkels die als eerste open zijn gegaan: De Panne, Blankenberge, Kapellen, Wijnegem, Sint Niklaas (Waasland Shopping Center), Dendermonde, Ring Shopping Kuurne, Brussel Westland, Mons les Grands Prés, Hornu, Charleroi Ville 2, Liège Belle Ile en Rocourt. Volgens MS Mode wordt er ‘per winkel gekeken wanneer deze weer open kan’. Bij de verkooppunten wordt de meest recente collectie tegen uitverkoopprijzen aangeboden.

De webwinkel is nog niet open. Op de website van de Belgische MS Mode wordt voor de collecties verwezen naar de fysieke winkels, evenals de webwinkel van Wehkamp en Sapph. “Achter de schermen werken wij hard aan het nieuwe MS Mode,” meldt de retailer via de website. De nieuwe collectie wordt in januari verwacht.

De doorstart werd gerealiseerd door Coolinvestments, die in België een doorstart maakte met 24 van de 46 winkels. In Nederland zijn momenteel 91 van de oorspronkelijke 130 winkels nog open. Hoeveel winkels er uiteindelijk definitief een doorstart maken is nog niet bekend.

De doorstart van MS Mode Nederland kwam tot stand met hulp van GA Europe, die gespecialiseerd is in het herstructureren van retailbedrijven. De partij heeft de voorraad van MS mode voor 36 miljoen euro overgenomen, meldt Retailnews. Volgens curator Cees de Jong zullen er naar verwachting zo’n 100 Nederlandse MS Mode-winkels open blijven.

Beeld: FashionUnited

MS Mode