• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Neckermann gaat eerste fysieke winkels openen in Ede en Zutphen

Neckermann gaat eerste fysieke winkels openen in Ede en Zutphen

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De eerste fysieke winkels van Neckermann worden geopend in Ede en Zutphen. De vestigingen openen vrijdag hun deuren. Dat meldt Omroep Gelderland.

De steden Ede en Zutphen waren vooral vanwege de ligging interessant, maar uiteindelijk komen er winkels in het hele land. In de vestigingen kunnen consumenten hun bestelling afhalen, maar ook producten kopen.

Directeur Bas Pieper laat weten dat er ook een winkel in Amsterdam zal komen, maar uiteindelijk komen de Neckermann-winkels in heel Nederland. “In de Benelux openen we dertien winkels. We willen ook service bieden en er komt een pick-up-point. We willen mensen dan meteen verleiden om andere dingen mee te nemen,” zegt hij tegen de omroep.

Over de komst van fysieke winkels van online retailers als Neckermann zijn de meningen verdeeld. Retaildeskundige Cor Molenaar stelt dat het niet gaat werken, ‘omdat ze niet echt voor internet kiezen en niet echt voor de winkel’. Maarten Beernink, eveneens retaildeskundige, stelt tegenover Omroep Gelderland dat ‘Neckermand het juist goed aanvoelt’. “De klant wil geholpen worden en daarna online bestellen.”

“Het is een briljante keuze,” stelde retaildeskundige Paul Moers eerder tegenover FashionUnited. “2015 was een omslagpunt, omdat omnichannel retailers het voor het eerst beter deden dan pure webwinkels. E-tailers zien in toenemende mate in dat het openen van winkels hen een kans geeft hun verhaal te vertellen,” aldus Moers.

Neckermann