• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Nederlanders kopen steeds meer online

Nederlanders kopen steeds meer online

Door Yenthe Stuurman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

In 2015 kocht 77 procent van de Nederlandse bevolking wel eens iets online. Dat zijn 1,1 miljoen mensen meer dan drie jaar geleden. Het grootste gedeelte van de online shoppers koopt, net als voorgaande jaren, kleding of schoenen. Dat meldt het CBS.

Mensen in de leeftijdscategorie 25 tot 45 jaar blijken het meest online te winkelen (92 procent), terwijl het het aantal personen boven de 45 jaar de afgelopen jaren de grootste toename laat zien. Ruim 50 procent van de 65- tot 75-jarigen en 20 procent van de 75-jarigen koop wel eens iets online.

Opvallend is dat mannen vaker spullen op internet kopen dan vrouwen. Zo heeft 9 procent van de mannen al meer dan 10 keer een product online aangeschaft in de afgelopen 3 maanden, terwijl dat percentage bij vrouwen een stuk lager ligt (4 procent). Ook geven mannen meer geld uit online, dit komt omdat zij vaak duurdere producten kopen dan vrouwen.

Online winkelen gaat vaak niet zonder problemen. Zeker 40 procent van de online shoppers geeft aan dat zij problemen hadden tijdens het online shoppen. Zij kregen onder andere te maken met late levering (23 procent), technische problemen (12 procent) en het ontvangen van verkeerde of beschadigde goederen (9 procent). Van de mensen die niet online hebben gewinkeld in het afgelopen jaar geeft 80 procent aan dat dit komt omdat zij liever een fysieke winkel bezoeken, terwijl 30 procent toegeeft bezorgd te zijn over veiligheid en privacy.

Beeld: CBS

CBS