• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Net-a-porter lanceert nieuwe app

Net-a-porter lanceert nieuwe app

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De luxe webshop Net-a-porter gaat een app lanceren, ‘The Net Set’ genaamd. De app is ontwikkeld voor de iPhone, iPad en de Apple Watch en wordt de eerste poging van de groep om social media en winkelen te combineren. Dat meldt het AFP.

Met deze app wil de online modegigant de modewereld en consumenten online herenigen. Gebruikers kunnen hun voorkeuren, stijl en inspiratie met anderen delen. Er komen ook live feeds van luxe modeartikelen en nieuws die mondiaal op dat moment aan het ‘trenden’ zijn.

Iedere gebruiker creëert zijn eigen profiel maar kan ook lid worden van zogeheten “Style Tribes”, groepen gebruikers die herenigd zijn in hun voorkeur voor bepaalde stijlen, zoals Monochrome, Double Denim en Rock Chic. Merken zullen ook content op de site kunnen posten, commentaar geven op producten, lid worden van diverse “Style Tribes” en de stijl van andere gebruikers en merken bewonderen.

Een van de voornaamste kenmerken van de app is de “Style Council”, een groep stijlexperts en iconen die uitsluitend op uitnodiging winkeladvies geven aan gebruikers. Dit gebeurt in real time.

”De opkomst van social media en modeblogs laat zien dat vrouwen over de hele wereld geïnspireerd raken door elkaars stijl en garderobes,” zegt Net-a-porter oprichtster en voorzitter Natalie Massanet. “The Net Set is voor mobiel in 2015 wat net-a-porter.com in 2000 was voor de computer.”

De app zal aanvankelijk op 13 mei gelanceerd worden via een uitnodigingscode.

Net-a-Porter