New Balance opent eerste Nederlandse flagshipstore aan de Leidsestraat

Na New York, Berlijn en Tokyo opent New Balance nu een flagshipstore in Amsterdam. De winkel wordt geopend aan de Leidsestraat 30. Dat meldt a.s.r. vastgoed vermogensbeheer.

Het was al langer bekend dat het sportmerk een eigen flagshipstore wilde openen in Nederland, maar de locatie was tot op heden onbekend. New Balance heeft een ‘langjarige huurovereenkomst’ gesloten voor het pand, waar voorheen het Finse label Iittala gevestigd was.

De winkel zal nog grondig verbouwd worden. De eerste verdieping zal bij de winkel betrokken worden en er wordt een entresol (tussenverdieping, red.) aangebracht. Hierdoor krijgt het pand een winkeloppervlakte van 300 vierkante meter, inclusief kelder.

New Balance wil het winkelnetwerk in West-Europa gaan uitbreiden. Het Amerikaanse merk heeft al 60 winkels in Europa, maar die zitten voornamelijk in Turkije en Oost-Europa. Daar komen nu diverse winkels bij. Op 8 september is de winkel in Milaan geopend.

Net als voor de Franse markt wil New Balance een dochteronderneming opzetten in Nederland, waarmee de toegang tot de Nederlandse markt makkelijker wordt. In Frankrijk werkt het sportmerk nu samen met licentiegever Groupe Royer.

New Balance maakt tevens plannen om de Spaanse markt te betreden, en uiteindelijk op het hele Iberisch schiereiland te kunnen verkopen. De ambitie van New Balance is 300 winkels in Europa te openen. Daarvan moeten er 120 eigen winkels zijn, na drie tot vijf jaar. In 2015 rapporteerde de New Balance Group een omzet van 3,72 miljard dollar (3,3 miljard euro).

Beeld: Facebook New Balance

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN