• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Nieuwe concurrent voor Ugg Australia en Emu Australia

Nieuwe concurrent voor Ugg Australia en Emu Australia

Door FashionUnited

9 dec 2014

De schapenvachtlaarzen van Bmo Australia zijn, na ruim 80 jaar actief te zijn geweest op de Australische markt, nu in 46 winkels in Nederland verkrijgbaar. Het hoofdkantoor was al twee jaar in Nederland gevestigd. Vanaf dit seizoen zijn de laarzen verkrijgbaar bij Nederlandse retailers. De collectie bestaat uit ongeveer 130 varianten voor zowel kinderen als volwassenen.

Het Australische merk maakte haar eerste schapenvachtlaarzen in 1933. In de jaren '50 werden de laarzen onderdeel van de Australische surfcultuur en werd het merk bekend in Australië en Nieuw-Zeeland. Bmo Australia is concurrent van Ugg Australia en Emu Australia die beide ook schapenvachtlaarzen maken en in de surfcultuur populair zijn.

De schapenvachtlaarzen van Bmo Australia worden gemaakt van 100 procent wol van Australische Merinoschapen. Ze zijn herkenbaar aan het groen-goud-kleurige logo en voorzien van een 'Made in Australia' keurmerk. Het keurmerk geeft aan dat ze milieu- en diervriendelijk produceren en rekening houden met de werkomstandigheden van het personeel.

Het Australische merk zal haar collectie in 2015 uitbreiden met regenlaarzen van natuurrubber. Bmo Australia verkoopt haar laarzen nu in Australië, Nieuw Zeeland en Nederland. In 2015 zal haar collectie ook in 2015 in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk worden verkocht.

bmoaustralia
emuaustralia
UggAustralia