• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Nieuwe speler op de retailmarkt: vijf vragen aan tassenmerk Bold Banana

Nieuwe speler op de retailmarkt: vijf vragen aan tassenmerk Bold Banana

Door Esther Hut

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail |INTERVIEW

Faillissementen, misstanden en duurzaamheidsproblemen, de mode-industrie heeft het niet makkelijk. En toch worden er iedere dag opnieuw creatieve plannen gesmeden, nieuwe merken gelanceerd en samenwerkingen gestart. Wie zijn die nieuwkomers in de industrie, voor wie maken zij hun collecties, wat drijft hen en wat is hun wens? FashionUnited komt erachter in deze ‘leuke nieuwe merken’-rubriek. Omdat er nog zoveel positieve verhalen zijn te vertellen.

Vandaag tassenmerk Bold Banana. In 2017 besloten Herman en zijn vrouw Sonja Voortman hun baan op te zeggen om samen een modemerk op te zetten. Zonder ervaring in de retail waagden de twee een sprong in het diepe en lanceerden ze het tassenmerk Bold Banana. Een jaar na de lancering is de eerste collectie helemaal uitverkocht, heeft het merk sinds juli verschillende verkooppunten en breidt het uit naar het buitenland.

Hoe kwamen jullie op het idee om Bold Banana op te richten?

“Mijn vrouw Sonja en ik zaten beiden in het bedrijfsleven, maar zijn daar om verschillende redenen uitgestapt. Stilzitten zit niet in ons DNA, dus besloten we iets op te zetten in de mode. De rugtassen van onze kinderen waren onze inspiratie. Het model en de kleuren vonden wij nogal saai. Daarom dachten we: dat kan beter. Hierdoor kwamen wij op het idee om een modieuze rugtas te ontwikkelen met een mooi design en die ook nog eens praktisch is. In samenwerking met Van der Veer Designers en product designer Joris de Groot is het ontwerp tot stand gekomen. Een jaar later is de eerste collectie al helemaal uitverkocht.”

Wat onderscheidt de rugtassen van Bold Banana?

”De markt groeit en het aantal verkopen in rugtassen stijgt. Er is veel vraag naar praktische tassen en naar onze mening hebben we met ons model een hippe en kleurrijke tas in handen die zeker iets toevoegt aan de markt. Het model van de tas is onderscheidend en de collectie is volledig vegan. Daarnaast is het praktisch ingericht met voldoende vakjes. Het is dus een mooie combinatie van praktisch, fashionable en betaalbaar. Bij elke tas zit ook een extra front strap met een andere kleur. Op deze manier kun je van strap wisselen en creëer je een andere look met dezelfde tas.”

Waar komt de naam Bold Banana precies vandaan?

“Over de naam hebben we lang nagedacht en veel over gediscussieerd. ‘Bold’ staat voor gedurfd en iemand die risico durft te nemen en zelfverzekerd is. Het gebruik van een gedurfde kleur, een ander model en uitstraling. Jezelf durven te onderscheiden. ‘Banana’ staat voor de lach en positiviteit. Dat proberen we uit te stralen met het merk. Bold Banana staat dus voor mensen met lef die met een opvallende tas durven te lopen.“

De tassen worden sinds begin juli naast online ook in de winkel verkocht. Bij welke retailers worden de tassen verkocht? En op welk segment richten jullie je?

”De tassen liggen nu in de winkel bij Van Os tassen en koffers en bij Travelbags. Een ander nieuw verkooppunt is Bagsplaza. Daar wordt de collectie online verkocht. En natuurlijk zijn de tassen ook via onze eigen site te bestellen. Bold Banana richt zich op het segment ‘affordable fashion’. Voor ons zijn dat studenten en young professionals tussen de 18 en 35 jaar. De collectie bestaat uit dertien tassen in zes verschillende kleuren en allemaal aan te passen met een andere front strap. De prijs van een tas is 89 euro.”

Jullie hebben plannen om uit te breiden naar het buitenland. Op welke landen ligt de focus?

”Vorige week hebben we Bold Banana gepresenteerd op de Show & Order X Premium beurs in Berlijn. We willen graag uitbreiden naar Duitsland, alleen zoeken we daar nog een agent. Ook landen als Frankrijk, België en het Verenigd Koninkrijk zijn landen waar we vervolgstappen willen zetten. We zijn van plan dit jaar nog agenten en distributeurs te vinden in de genoemde landen en daarmee het plan op te zetten, zodat vanaf 2020 Bold Banana ook daar verkrijgbaar is.”

“Daarnaast willen we dit concept natuurlijk verder uitbouwen in Nederland. Als dat succesvol is gaan we het assortiment wellicht uitbreiden en nieuwe kleuren en tassen toevoegen. Maar eerst moet het huidige concept goed neergezet worden en focussen we ons voor nu op de verkoop van dit model en uitbreiding naar het buitenland.”

Heeft u een nieuw merk? Mail dan naar news@fashionunited.com

Beelden: Bold Banana. Homepage beeld door: Dirk van den Heuvel.

Bags
bold banana
Nieuwe merken
rugtassen