• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Opknapbeurt voor P.C. Hooftstraat

Opknapbeurt voor P.C. Hooftstraat

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De P.C. Hooftstraat in Amsterdam wordt dit jaar volledig opgeknapt. Dat heeft Paul Slettenhaar van Stadsdeel Zuid dinsdag tijdens een persconferentie bekendgemaakt. De herinrichting van de chicste winkelstraat van de hoofdstad, waar winkels van luxe merken als Louis Vuitton, Prada en Gucci gevestigd zijn, is een lang gekoesterde wens van de lokale ondernemers en het gemeentebestuur. Door de handen ineen te slaan is het voortraject nu vrij snel gegaan, zegt Patricia Linhard, voorzitter van de ondernemersvereniging BIZ waarin bijna 300 lokale ondernemers zijn verenigd.

Chique P.C. gaat op de schop

Deze zomer is het zo ver. In de maanden juni, juli en augustus gaat de straat op de schop. Voor de herinrichting is goed gekeken naar het pas gerenoveerde Rijksmuseum om de hoek. Het straatbeeld van brede trottoirs met rode stenen wordt doorgetrokken naar de P.C. Om ruimte te maken voor bredere stoepen sneuvelt aan een kant, over de gehele lengte van de straat de parkeerstrook. Daarvoor in de plaats komen ruime trottoirs met bankjes, fietsparkeerplekken en een stuk of tien bomen. Op de rijbaan komen drempels met oversteekplaatsen die het langsrijdende verkeer moeten vertragen en oversteken vergemakkelijken. Ook wordt overwogen om duurparkeren in te voeren ten einde korte metten te maken met de vele bouwbusjes die hele dagen in de straat blijven staan en lokale retailers een doorn in het oog zijn.

Tegelijk met de aankondiging van de herinrichting van de P.C. Hooftstraat werd gisteren de nieuwe naam en logo van de hele wijk bekend gemaakt. De wijk waar naast de P.C. Hooft- en de Van Baerlestraat, o.a. ook het Van Gogh museum, Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, hotels en lokale horeca bijhoren, wordt voortaan 'Museum Quarter' genoemd. Voor de branding van het museumkwartier heeft communicatiebureau Winkelman Van Hessen een voorbeeld genomen aan populaire toeristenbestemmingen als Soho in New York of het Quartier Latin in Parijs. Het Amsterdamse Museum Quarter wordt nu op eenzelfde eenduidige manier in de markt gezet met een eigen website, social media en plattegrond die zal worden uitgereikt aan toeristen en dagjesmensen in de stad.

museum quarter
p.c.hoofstraat
PC Hooftstraat