• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Overhemdenmerk Sleeve7 breidt uit naar Duitsland

Overhemdenmerk Sleeve7 breidt uit naar Duitsland

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Na een goede inburgering in de Nederlandse markt en een nominatie voor de Beste Start-up Award in oktober, gaan de oprichters van het Amsterdamse overhemdenmerk Sleeve7 hun concept ‘moderne mode voor mannen van 1,90 meter of langer’ uitrollen naar Duitsland. Dat heeft het merk bekendgemaakt.

Sleeve7, dat is gespecialiseerd in grote herenoverhemden en T-shirts met extra lange mouwen, werd ongeveer vier jaar geleden opgericht door Sean Heukels en Mark Boekenraad vanuit een praktisch probleem. “We zijn zelf bijna twee meter lang. De meeste merken bieden wel overhemden met langere mouwen, maar toch valt de pasvorm altijd anders uit wanneer je iets langer bent. En hierin maken wij het verschil. We hebben inmiddels de grootste collectie van Europa,” zegt Boekenraad in een verklaring. “Ons doel voor de lange termijn is om Sleeve7 wereldwijd op de kaart te zetten. We zoeken momenteel nog naar een partner met een internationaal verkoopnetwek,” voegt Boekenraad toe.

Onder moederbedrijf ShirtsofHolland BV, dat vier jaar geleden werd opgericht door Heukels en Boekenraad, opereren niet alleen Sleeve7, maar ook websites mouwlengte7.com, overhemden.com en Shirtsofcotton.com. Het bedrijf heeft tevens een fysieke winkel op de Maasstraat in Amsterdam.

Van de webwinkel zijn momenteel een Engelse, Franse en nu dus ook een Duitse versie actief. “Vanwege de grote bevolking zouden we de merken ook graag in China willen lanceren. Zelfs wanneer slechts een fractie daarvan onze doelgroep is, bereiken we daar een grote markt,” aldus Boekenraad.

Foto: Shopkaart.nl

Sleeve7