• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Superstar gaat verdwijnen en maakt plaats voor Belgisch merk Friday

Superstar gaat verdwijnen en maakt plaats voor Belgisch merk Friday

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Retail

De FNG Group, eigenaar van merken als CKS, Expresso en Claudia Sträter, heeft bekendgemaakt dat de integratie van de Nederlandse winkelketens Steps en Superstar is voltooid. Het belangrijkste gevolg van deze ontwikkeling is dat winkelketen Superstar volledig zal verdwijnen. Deze keten behaalde de afgelopen tijd teleurstellende resultaten, en zal daarom worden omgevormd in twee nieuwe ketens. Één van deze ketens is Friday: het merk dat recentelijk is geïntroduceerd in de winkels en op de webshop van CKS. Hoe de tweede keten eruit zal komen te zien, heeft het bedrijf nog niet bekend willen maken.

Belgisch merk Friday gaat helft Superstar-winkels vervangen

“In België zijn consumenten enthousiast over Friday, en de FNG Group heeft hier ook onderzoek gedaan voordat het merk werd gelanceerd,” vertelt Erik Muller, woordvoerder van NLB Fashion Services: het servicekantoor van de Nederlandse winkels van Steps en Superstar. ”Omdat de resultaten van Superstar niet tevreden stellen, is besloten ongeveer de helft van de winkels te heropenen onder het merk Friday.” Het merk is de jongere lijn van CKS, en richt zich op het middensegment met prijzen die ongeveer liggen tussen 25 euro voor een t-shirt en 150 euro voor een mantel. “Het merk is vooral casual en denim gerelateerd, en in de Friday-winkels zal een sterke nadruk komen te liggen op vriendelijk personeel,” laat Muller weten. Naar verwachting zal het merk binnen drie maanden voor het eerst zijn intrede doen in de winkels van Superstar in Nederland.

Muller: “Uiteindelijk hebben we het doel om te groeien”

Over wat er gaat gebeuren met de overige Superstar-winkels, wil Muller op dit moment niets kwijt. “We zijn momenteel in gesprek om te kijken hoe de tweede winkelformule eruit zal komen te zien. Ik kan nu dan ook niets vertellen over de naam of het assortiment.” Wat Muller in ieder geval wel kan vertellen, is dat de herstructurering van Superstar geleidelijk aan zal plaatsvinden. Daarnaast laat hij weten dat niet alle winkels van de keten behouden zullen blijven, maar dat een tiental filialen de deuren zal moeten sluiten. Over welke filialen het gaat wil het bedrijf nog geen uitspraak doen. “Uiteindelijk hebben we wel het doel om te groeien, maar daarvoor moet eerst het hoofdstuk Superstar worden afgesloten.”

Voor Steps verandert niets

Voor Steps ziet de toekomst er heel anders uit dan die van haar zusterketen. “Het gaat goed met Steps, dus aan deze formule wordt niets veranderd,” aldus Muller. Klanten zullen dan ook niets merken van het feit dat Steps Nederland BV en Superstar BV nu volledig onder de Belgische FNG Group vallen. Het enige verschil dat met deze ontwikkeling gepaard gaat, is dat de organisatie van het bedrijf vanaf nu in België wordt ondergebracht. In november 2014 werd al bekend dat de FNG Group beide retailers had overgenomen, maar volgens Muller bleef de organisatie in Nederland gevestigd om eerst “orde op zaken te stellen”.

Momenteel hebben Steps en Superstar respectievelijk 83 en 50 winkels in Nederland. Steps heeft daarnaast ook een tiental winkels in België, in onder andere Leuven en Antwerpen. FNG Group heeft niet bekendgemaakt hoeveel de overname van de twee Nederlandse bedrijven heeft gekost. Met de integratie van Steps en Superstar heeft het Belgische bedrijf een portfolio van meer dan 300 verkooppunten in België en Nederland. Daarnaast zijn de overige merken die het bedrijf bezit bij ruim 1.500 verkooppunten verkrijgbaar.

Foto's: Boventy.nl, Superstar Facebook en CKS Facebook


CKS
FNG Group
Friday
Steps
Superstar