• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Patta opent pop-up stores in de VS en Azië

Patta opent pop-up stores in de VS en Azië

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het Amsterdamse kleding- en schoenenlabel Patta breidt verder uit buiten Nederland. Drie maanden na de opening van de nieuwe winkel in Londen, laten oprichters Guillaume Schmidt en Edson Sabajo weten binnenkort enkele pop-up stores in de Verenigde Staten en Azië te openen.

Het Londense filiaal was de eerste buitenlandse winkel van Patta, dat voorheen twaalf jaar lang alleen over een winkel aan de Zeedijk in Amsterdam beschikte. “Op een gegeven moment kwamen we erachter dat we veel verkochten in Engeland. Echt heel veel,” aldus Sabajo tegenover AT5, benadrukkend dat het merk aanvankelijk eigenlijk van plan was om eerst naar de Verenigde Staten te gaan.

Voor een tweede buitenlandse winkel hebben de oprichters daarom gekozen voor Los Angeles, waar het merk binnenkort een pop-up store opent. Dankzij een speciaal fonds is bovendien een verdere expansie mogelijk. “Tegen het einde van het jaar gaan we een aantal pop-up shops in Azië openen,” zegt Schmidt tegen de nieuwszender. Waar die winkels precies gaan komen, wil hij nog niet zeggen, hoewel steden als Seoul, Shanghai, Tokyo en Bangkok worden genoemd.

Volgens de oprichters onderscheidt Patta zich in deze steden doordat het “een stukje culturele ruggengraat” biedt, net als iets extra’s in de winkels zelf. “Contact met een klant. Hoe je muziek naar de voorgrond kan brengen. We brengen heel Amsterdam naar elke stad waar we komen.”

Beeld: Patta Amsterdam Facebook

Patta