• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Personeel C&A vraagt salarisverhoging in open brief

Personeel C&A vraagt salarisverhoging in open brief

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het C&A-personeel van het distributiecentrum Lisse vindt dat het hoognodig tijd wordt voor een structurele cao-loonsverhoging. Daarom heeft het personeel een open brief gestuurd aan de directie van het bedrijf.

"Al 8 jaar is er geen nieuwe CAO afgesloten en krijgen wij als C&A personeel al 8 jaar geen enkele structurele cao-loonsverhoging meer," schrijft het personeel, de uitzondering van de 1 procent schaalverhoging in 2010 erbij vermeldend. "Het feit dat wij al vele jaren stil staan en alles duurder is geworden heeft ertoe geleid dat wij met zijn allen fors hebben ingeleverd."

De medewerkers van het distributie centrum stellen dat 'de vraag rijst of C&A wel het belang van het personeel behartigt'. Een eerdere petitie, die op 21 september werd overhandigd werd 'volledig genegeerd'. Het personeel nodigt de directie uit voor een overleg, voorafgaand aan het cao-overleg. Ook vakbond FNV zal aanwezig zijn, schrijft het personeel van C&A.

"Al acht jaar staan velen van ons op de nullijn. Door de inflatie is ons reële inkomen met dertien procent gedaald, terwijl de rekeningen gewoon moeten worden betaald. Als het aan C&A ligt, krijgt iedereen die langer dan drie jaar in dienst is ook de komende twee jaar geen loonsverhoging. Wij zijn teleurgesteld dat C&A er niets bij wil geven, wij verdienen meer," zegt Ellen van der Zwan, die werkt op de afdeling planning/logistiek van het C&A-distributie centrum, in een persbericht van het FNV.

“Als je tien jaar geen cao-loonsverhogingen toekent en de arbeidsvoorwaarden het liefst nog verder wilt uitkleden, dan ben je echt Scrooge 2.0”, reageert bestuurder Niels Suijker van FNV. Hij stelt dat werkgevers nog tot minimaal 2018 zonder structurele loonsverhoging zullen verder gaan.

C&A heeft inmiddels van zich laten horen: het bedrijf heeft de uitnodiging geaccepteerd en wil 'op zo kort mogelijke termijn' in gesprek met het personeel. De modeketen is samen met Charles Vögele, Claudia Sträter, Miss Etam, Hunkemöller, Peek & Cloppenburg, Primark en WE aangesloten bij de cao van de Vereniging Grootwinkelbedrijven Textiel (VGT). Deze cao geldt voor ruim 7.000 medewerkers. De werkgevers willen overstappen op de goedkopere branche-cao Fashion, Sport & Lifestyle en een groot deel van de medewerkers ook de komende twee jaar onthouden van een loonsverhoging. Het cao-overleg wordt op 28 november vervolgd.

Beeld: Facebook C&A

C&A