• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Primark Amsterdam opent op 1 december

Primark Amsterdam opent op 1 december

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Zet maar vast in de agenda: op 1 december opent de Primark de Amsterdamse vestiging aan het Damrak. De deuren gaan om 10 uur open. Het wordt de grootste winkel van de fast fashion keten, met maar liefst 7 verdiepingen en een winkeloppervlakte van 8.287 vierkante meter.

De Amsterdamse Primark is de zeventiende winkel van de keten en heeft 95 kassa's, 124 paskamers en 546 mannequins. In de winkel zal het volledige assortiment te vinden zijn: damesmode, herenmode, kinderkleding, home producten, beauty producten en cadeaus.

"We zijn verheugd om onze eerste winkel te openen in het centrum van Amsterdam,” aldus Ronald Voogt, managing director van Primark Nederland en België. "Dit is een belangrijke opening voor Primark en we kijken uit naar het uitbreiden van onze footprint en het merk Primark naar meer klanten te brengen."

Er zijn 15 winkels van de fast fashion keten in Nederland, met meer dan 3.600 medewerkers. Op dit moment zijn er meer dan 315 Primark-winkels wereldwijd met een gezamenlijke oppervlakte van meer dan 1 miljoen vierkante meter. De eerste Nederlandse winkel werd in 2008 geopend in Rotterdam, de eerste winkel in de Verenigde Staten opende in september 2015. Italië verwelkomde in april 2016 zijn eerste winkel. Primark is actief in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Spanje, Portugal, Nederland, België, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, de Verenigde Staten en Italië, en telt meer dan 62.000 medewerkers.

Beeld: Primark

Primark