• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • ‘Primark en Hudson’s Bay naar V&D-pand Hoog Catharijne’

‘Primark en Hudson’s Bay naar V&D-pand Hoog Catharijne’

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

In het voormalige V&D-pand op Hoog Catharijne in Utrecht zullen Primark en Hudson’s Bay zich vestigen. Dat zeggen ingewijden tegen het AD.

Het pand dat 34.000 vierkante meter winkeloppervlakte heeft, zal in de lengte in tweeën worden gesplitst. Vanaf medio 2017 zal het pand grondig verbouwd worden, en de verbouwing moet een jaar later afgerond worden. De nieuwe panden zullen rond kerst 2018 geopend worden. Volgens het AD wordt er deze maand al gestart met de werkzaamheden, waaronder het weghalen van asbest en het leeghalen van de voormalige V&D-winkel.

Aan de Rijnkade, langs de gedempte Catharijne singel, die nu nog gesloten is, zal het pand ‘een metamorfose’ ondergaan. De stadsbuitengracht zal in ere worden hersteld, en het pand komt daarmee aan het water te liggen. Architect Jan Bakers, die in opdracht van IEF Capital en Bouwfonds IM de verbouwing begeleidt, laat aan de krant weten ‘dat het pand zich gaat openbaren aan de singel’. Zo zou er een lunchroom aan de grachtzijde komen, waar La Place voor in de race is.

IEF Capital en Primark laten aan AD weten niet te reageren tot de plannen rond zijn. Hudson’s Bay stelt dat het nog wel even duurt voor het warenhuis naar Utrecht komt.

Hudson's Bay
Primark
V&D