Primark opent mega distributiecentrum in Nederland

Fast fashionketen Primark heeft een leasecontract van 10 jaar getekend voor een van de grootste distributiecentra in Europa, die gevestigd wordt in Nederland. Met het nieuwe distributiecentrum hoopt de retailer de aanwezigheid in Europa te vergroten. Dat melden diverse media.

Het nieuwe centrum wordt gerealiseerd op het Borchwerg Business Park in Roosendaal, op een perceel van 16 hectare. De eerste oplevering van het disctributiecentrum, dat zo’n 55.700 vierkante meter zal worden, staat gepland rond juni 2016.

Kristof Verstraeten van ontwikkelaar Logistics Capital Partners laat weten dat dit centrum ‘tot de grootste van Europa behoort’. “De hoogte, omvang en inrichting maken dit tot een bijzonder gebouw dat je niet snel tegenkomt. Aan de voorzijde van het gebouw komt boven de laad en los zone een mezzanine met drie lagen met rekkensystemen voor hangende kledij. Door de extra hoogte kan ook in de zone van traditionele rekken circa 40 procent extra voorraad worden gestockeerd per vierkante meter,” liet Verstraeten weten. De oplevering van het eerste gedeelte behelst een oppervlakte van bijna zes hectare en is bijna 20 meter hoog. Bij de tweede oplevering komt daar nog 3 hectare van 20 meter hoog bij.

Primark is niet de eerste retailer die zich in het Borchwerg Business Park vestigt; ook Calvin Klein heeft er een distributielocatie.

De Ierse keten werd in 1969 opgericht en is inmiddels een van de grootste retailers van Europa. De keten heeft 278 winkels en biedt werk aan 54.000 mensen. Op het Europese ‘vasteland’ heeft Primark winkels in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Nederland, België, Spanje en Portugal.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN