Primark opent nieuwe winkels in Groningen en Alkmaar

Binnenkort worden er twee nieuwe Primark-filialen geopend in Nederland: een in Groningen en een in Alkmaar. De Groningse winkel gaat op dinsdag 17 mei open en de Alkmaarse vestiging opent op donderdag 19 mei. Dat heeft Primark bekendgemaakt.

De winkel in Groningen is de eerste in het noorden van het land en heeft met 3 verdiepingen een oppervlakte van 5.500 vierkante meter. Zowel kleding accessoires, schoenen als beauty en interieurartikelen zijn hier verkrijgbaar. Met 54 kassa’s, 58 paskamers en 190 paspoppen is de winkel ‘ingericht op maximaal winkelplezier en winkelcomfort’, laat Primark in een persbericht weten. Er zijn 300 nieuwe medewerkers aangesteld, waarvan 113 via organisaties als het UWV en de gemeenten werden gerekruteerd. Zo kwamen er 17 medewerkers van het failliete V&D en werden 3 oud-medewerkers van de Bijenkorf aangesteld (de Bijenkorf aan de Herestraat sloot eind februari zijn deuren, red.).

De Alkmaarse vestiging is met drie verdiepingen 3.200 vierkante meter groot en heeft een gelijk assortiment als de vestiging in Groningen. Wel zijn er ‘slechts’ 41 kassa’s, 39 paskamers en 85 paspoppen. Er zullen 200 mensen werkzaam zijn in de nieuwe winkel, waarvan 55 nieuwe medewerkers via UWV en de gemeente werden gerekruteerd. Zeker 18 oud-medewerkers van V&D vonden bij de fast fashionketen een nieuwe baan.

"We zijn trots op onze nieuwe filialen in Alkmaar en Groningen en we kijken er naar uit om onze klanten te verwelkomen,” aldus een woordvoerder van Primark.

Er staan nog veel meer openingen van Nederlandse Primarks op de planning. Zo komt er over twee jaar een derde Primark in Rotterdam, die de grootste van Nederland zal worden met een winkeloppervlakte van 12.000 vierkante meter. Deze winkel komt in het nog te bouwen winkelcentrum Forum. Daarnaast opent Primark dit jaar nog de Amsterdamse vestiging aan het Damrak en volgen volgend jaar Zwolle en Hilversum. De winkel in Hilversum krijgt met twee verdiepingen een winkeloppervlakte van 5.500 vierkante meter. Verder zou Primark ook azen op diverse V&D-panden, waaronder de vestiging in Utrecht.

Primark heeft meer dan 300 winkels in 11 landen, namelijk Groot-Brittannië, Ierland, Spanje, Duitsland, Portugal, Nederland, België, Oostenrijk, Frankrijk, Italië en de Verenigde Staten, en heeft zo’n 60.000 vaste werknemers. De eerste Primark-winkel in de Verenigde Staten opende haar deuren in september 2015. De eerste winkel in Italië werd recentelijk op 14 april 2016 geopend.

Beeld: Facebook Primark Groningen

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN