• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • PvdA Tilburg: Ont-Engels de winkelruiten en puien in het centrum

PvdA Tilburg: Ont-Engels de winkelruiten en puien in het centrum

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

'Zullen we weer Nederlands of Tilburgs communiceren middels onze ruiten en winkelpuien in het centrum in plaats van al dat Engels?' vraagt PvdA Tilburg middels zijn website aan zijn winkeliers. Om de vraag kracht bij te zetten schrijft de PvdA een prijs uit voor de winkelier met de leukste Nederlandse of Tilburgse teksten op de winkelruit en gevel.

De PvdA constateert dat vooral in het centrum van Tilburg nog zelden in het Nederlands met het winkelend publiek wordt gecommuniceerd. De fractie schrijft op zijn website: “Dat loopt van het nog door iedereen te begrijpen sale naar discount, special offers of als personeelsoproep: wanted: shop assistant.”

De voorbeelden zijn eindeloos, aldus de fractie. “Nog maar enkele winkels maken reclame in onze eigen taal. Als je iets terugbrengt naar de winkel heet dat tegenwoordig een ‘refund’, in de kledingzaak gaan we op zoek naar een ‘fitting room’. Dat kan toch ook best in het Nederlands?. Iedereen die in Tilburg naar het centrum komt begrijpt dat. Wij zien geen toegevoegde waarde als dit in het Engels gebeurt. Daarom willen we op een vriendelijke en ludieke manier daarin een verandering proberen te bewerkstelligen”, sluit de PvdA het bericht op de website af.

De winkeliers in Tilburg kunnen meedoen met de actie door een foto van de huidige situatie te maken en daarna een foto van de nieuwe Nederlandse update. Het resultaat kan de winkelier naar de Tilburgse PvdA mailen. De prijs is nog niet bekendgemaakt. “De beloning zal in elk geval een relatie met onze stad hebben”, aldus de partij.

ont-engels
prijsvraag
PvdA
winkelier Tilburg