• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Rains opent concept store in Amsterdam

Rains opent concept store in Amsterdam

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

In Nederland is het Deense regenjassenmerk Rains al goed vertegenwoordigd, zowel online als in de multi-brandwinkels, maar nu komt er ook een Rains concept store in het land. Het modemerk opent haar deuren aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam en opent naar verwachting begin december, laat een woordvoerder van het merk weten aan FashionUnited.

De opening van Rains Amsterdam stond al enige tijd op de agenda. De winkel met een oppervlakte van 80 vierkante meter zal dienen als contactpunt waar het karakteristieke Scandinavische universum van Rains wordt gepresenteerd en zal een uitvalbasis zijn voor toekomstige launches en events. In de winkel vind je een uitgebreid aanbod aan waterproof outerwear, tassen en accessoires, maar ook stuks die ontworpen werden in samenwerking met geselecteerde brands en designers. Naast de iconische raincoats, zal Rains zich komend seizoen focussen op stukken als de bomber, de parka, de mackintosh - de iconische, originele regenjas - en rechte coach jackets.

Nederland is vanwege het klimaat een dankbare afnemer van de regenjas. Een eigen fysieke winkel kon niet uitblijven. Er werd voor de stad Amsterdam gekozen vanwege de sterke lifestyle- en modecultuur. Onlangs opende Rains een winkel in New York, Antwerpen en Kopenhagen. Ze hadden al eigen winkels in Aarhus (Denemarken), Parijs (Frankrijk), Melbourne (Australië) en Shenzhen (China).

Beeld: Rains

Rains
Winkelopening