• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Recordaantal gemeenten nemen deel aan koopzondag voor Kerst

Recordaantal gemeenten nemen deel aan koopzondag voor Kerst

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Zeker 85 procent van de gemeenten in Nederland staan toe dat winkeliers hun deuren openen de zondag voor Kerst. Het is de eerste keer dat zoveel gemeenten meedoen aan de koopzondag. Dat meldt Detailhandel Nederland vandaag.

Detailhandel Nederland kwam in september al met een oproep aan gemeenten om de winkeltijden te verruimen, vooral omdat zondag de laatste koopdag is voor de Kerstdagen en winkeliers dus topdrukte verwachten. Sommige gemeenten hebben toestemming gegeven om al in de ochtend open te gaan.

“De decembermaand is voor sommige winkeliers niet alleen de drukste tijd van het jaar, maar kan ook het verschil betekenen tussen winst en verlies,” aldus Sander van Golberdinge, directeur Detailhandel Nederland in een persverklaring. “De gemeenten die meewerken aan ruimere openingstijden zijn dan ook te prijzen.”

Detailhandel Nederland hoopt ook de overige gemeenten nog te kunnen overtuigen van een koopzondag. Argumenten die de brancheorganisatie aanhaalt zijn onder meer dat consumenten het niet meer gewend zijn dat winkels drie dagen dicht blijven. Ook eventuele problemen met extra drukte op de zaterdag spelen mee.

Beeld: FashionUnited

Detailhandel Nederland
Kerst
kerst-koopzondag
Koopzondag