Rianne de Witte opent showroom in Breda

Modeontwerpster van duurzame kleding Rianne de Witte opent op 28 april aanstaande haar nieuwe showroom in het Grey-pand aan Coothplein 7 in Breda. Dat laat Rianne de Witte middels een persbericht weten. Tijdens de opening zal zij haar nieuwe duurzame collectie presenteren.

De Rianne de Witte-collectie wordt eens per jaar gepresenteerd waarbij items voor alle seizoenen te vinden zijn; er komen nieuwe ontwerpen bij, andere worden vervangen en sommige ontwerpen zijn blijvend en vormen al vijftien jaar klassiekers van het merk.

De ambachtelijke borduursels uit de collectie laat de ontwerpster verzorgen door Wereldwijven van Stichting Intermezzo in Dordrecht; een project met het doel herwaardering voor traditionele handwerktechnieken te bewerkstelligen en vrouwen met verschillende culturele achtergronden door te laten stromen naar de reguliere arbeidsmarkt.

Naast Wereldwijven werkt Rianne de Witte voor de totstandkoming van haar collecties samen met ‘Boweevil’, pionier en leverancier van GOTS (Global Organic Textile Standard) en wordt de productie onder andere verzorgd door ‘Het Naaiatelier’ van OnsLabel in Breda.

Over Rianne de Witte

Naast het ontwikkelen van duurzame collecties onder eigen naam sinds 1994 was De Witte ook ontwerper bij duurzaam en experimenteel modemerk Netl (bekend van de brandnetelgarens), ontwierp ze twee succesvolle lijnen voor Cora Kemperman en werkte ze afgelopen drie jaar mee aan een fairtrade collectie voor Stichting Strawberries.

Beeld: Rianne de Witte

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN