• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Rochas opent eerste mannenmodewinkel in Parijs

Rochas opent eerste mannenmodewinkel in Parijs

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De allereerste mannenmodecollectie van het Franse modehuis Rochas is nu beschikbaar voor publiek. Het modemerk opende onlangs een winkel speciaal voor herenmode aan de Rue Saint-Honoré in Parijs. Dat maakte het label bekend via haar Instagram-account.

Rochas presenteerde de eerste collectie voor mannen, die werd gerealiseerd onder artistiek directeur Béatrice Ferrant, afgelopen januari al middels een catwalkshow. “Terwijl de markt voor dameskleding zeer dicht is, loopt mannenmode vloeiender. Wij willen iets anders aanbieden. Iets creatiefs, maar tegelijkertijd elegant; luxueus, maar redelijk,” vertelt Ferrant tegenover Fashionnetwork.

De nieuwe winkel is minimalistisch ingericht en benadrukt de nieuwe producten en de creatieve essentie van het label. De vestiging is volgens Ferrant een manier om zich te vestigen op de herenmodemarkt, omdat het zich al meer dan twintig jaar alleen richt op damesmode en cosmetica.

De eerste mannenmodecollectie bestaat onder andere uit truien, een satijnen parka, blazers, jeans en een leren jas. Qua materiaal heeft Ferrant gebruikgemaakt van zachte stoffen als zijde, satijn en cashmere, gecombineerd met leer.

De tweede herencollectie van Rochas wordt op 22 juni gepresenteerd tijdens de mannenmodeweek in Parijs.

Beeld: Rochas Facebook

Rochas