• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Rotterdam wordt thuishaven grootste Primark van Nederland

Rotterdam wordt thuishaven grootste Primark van Nederland

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Liefhebbers van Primark kunnen in Rotterdam al terecht bij twee winkels van de Ierse moderetailer, en in 2016 begint de bouw van het nieuwe winkelcentrum Forum waarin de fast fashion keten maar liefst 12.000 vierkante meter tot zijn beschikking krijgt. Hiermee wordt het de grootste Nederlandse winkel van Primark, meldt Multi: vastgoedontwikkelaar en eigenaar van het nog te bouwen Forum.

Forum, dat is ontworpen door de architecten Rem Koolhaas en Wessel de Jonge, is het alternatieve winkelcentrum dat de plaats moet innemen van ´Kaas van Koolhaas´: de grote kubus waarvan de bouw onhaalbaar bleek te zijn. Het winkelcentrum zal worden gebouwd in het centrum van Rotterdam. De kosten voor het bouwproject dat in 2018 moet zijn voltooid, bedragen volgens het Algemeen Dagblad ongeveer 175 miljoen euro.

Behalve Primark zal het Forum onder andere ook de thuisbasis worden van boekhandel Donner en ABN Amro bank. Volgens Multi moet de komst van het Forum ´nieuw leven naar dit verlaten deel van de stad´ brengen, wat ook voor nabijgelegen retailers een voordeel zou moeten opleveren.

De bouw van deze vestiging van Primark past binnen het plan van het bedrijf om grotere winkels op duurdere locaties te openen. Volgens Paul Lister, woordvoerder van Primark´s moederbedrijf AB, kost dit het bedrijf meer maar resulteert deze strategie ook in hogere verkoopcijfers.

Foto:Multi

Primark