• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Saks Off 5th wil uitbreiden naar Europa

Saks Off 5th wil uitbreiden naar Europa

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Off 5th, het retailconcept van het Amerikaanse luxewarenhuis Saks Fifth Avenue, lijkt het goed te doen in de Verenigde Staten. Nu moederbedrijf Hudson Bay´s Co (HBC) de overname van de Europese Galeria Holding bijna heeft afgerond, overweegt het bedrijf om uit te breiden naar Europa, schrijft Women´s Wear Daily (WWD).

“We willen Off 5th naar Duitsland brengen,” stelde Gerald Storch, CEO van HBC. Het bedrijf, dat onder andere ook eigenaar is van Lord & Taylor, maakte in juni al bekend dat het de Duitse warenhuisketen Galeria Kaufhof en het Belgische Galleria Inno zou overnemen voor een bedrag van 3,3 miljard dollar (2,4 miljard euro).“Dankzij de fusie zullen we de grootste warenhuisketen van Duitsland en België in ons bezit hebben, wat ons de kans geeft om ook Saks Fifth Avenue en Saks Off 5th in Europa te laten groeien. We kunnen misschien tot wel 40 winkels van Off 5th openen,” aldus Storch. Hoeveel winkels van Saks HBC in Europa wil openen, heeft Storch niet bekendgemaakt.

Volgens Storch is het kortingsconcept van Off 5th de belangrijkste groeipijler voor Saks. “Dit segment groeit momenteel sneller dan de retailindustrie,” stelt Storch. In het komende jaar hoopt HBC 15 tot 20 nieuwe winkels van Off 5th te openen in de Verenigde Staten. In totaal zijn er ruim 90 Off 5th winkels in het hele land.

Galeria Kaufhof heeft in Duitsland 103 winkels, die samen goed zijn voor een omzet van 2,9 miljard euro. Galeria Inno heeft 16 warenhuizen in België, die een gezamenlijke opbrengst genereren van 400.000 euro. Wanneer de overname van de Galeria Holding volledig is afgerond, is op dit moment nog niet bekend.

Galeria Inno
Galeria Kaufhof
HBC
Hudson's Bay Co.
Lord & Taylor
Saks Fifth Avenue
Saks Off Fifth