• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Samsoe & Samsoe breidt uit naar Antwerpen

Samsoe & Samsoe breidt uit naar Antwerpen

Door Laurie van Deventer

bezig met laden...

Retail

Het Deense merk Samsøe & Samsøe opende afgelopen donderdag voor het eerst een showroom in België aan de Kronenburgstraat in Antwerpen. Voordat de showroom geopend werd, nam Leander Struijk, country-manager van Samsøe & Samsøe, tijd om te spreken met FashionUnited. "Het belooft een grote gezellige drukte te worden. We hebben heel veel mensen uitgenodigd. Bloggers, Belgische pers, veel retailers en vrienden van het merk."

Samsøe & Samsøe heeft voor de stad Antwerpen gekozen om een showroom te openen. Volgens Struijk ligt daar het hart van de organisatie voor België. "We hebben nu een showroom in Halfweg en een winkel in Amsterdam. De reden dat we voor Antwerpen hebben gekozen, is omdat het beter bereikbaar is en het is Vlaams sprekend," vertelt Struijk. Op het moment zijn ze op zoek naar een locatie om dit jaar een winkel in België te openen, waarschijnlijk ook in Antwerpen.

In 2011 heeft Samsøe & Samsøe de eerste stap buiten Scandinavië gezet door een Benelux B.V. op te richten. Niet veel later opende het merk shop-in-shops in Maison de Bonneterie (een kleine Nederlandse keten van modewarenhuizen. Begin januari 2014 sloot het bedrijf zijn winkels) en een hoofdkwartier in Halfweg in Nederland. Twee jaar later, in 2013, opende Samsøe & Samsøe zijn eerste winkel in Amsterdam. "We hebben nu ons eerste volle jaar gedraaid en daar zijn we zeer tevreden over," zegt Struijk. "We zijn op zoek naar een volgende locatie in Amsterdam, alleen dat valt niet mee. Alles moet kloppen; de locatie, de prijs en de juiste oppervlakte. Wanneer we dat vinden, openen wij de winkel direct."

De kleding van Samsøe is modisch, maar ook heel draagbaar. De collecties zijn gevarieerd met als uitgangspunt een goede kwaliteit, waardoor het toegankelijk is voor veel mannen en vrouwen. "Wij ontwikkelen ons product niet volgens bepaalde regels, waardoor het makkelijk is met trends mee te gaan," vertelt Struijk.

Het Deense merk produceert verspreid in Europa en een klein deel in Azië. "De productie in Europa is net iets verfijnder dan in Azië. Dat sluit aan bij het merk. Ook is het sneller. Voor onze jersey's en jeans hebben wij een never-out-of-stock programma. Die willen we snel kunnen naleveren. Als we in Europa produceren, is het binnen vier tot zes weken klaar. In Azië duurt dit al gauw drie maanden."

Plannen voor dit jaar

Anderhalf jaar geleden stond het Deense merk op de Modefabriek. "Wij gaan niet meer op beurzen in de Benelux staan. Tenzij er een initiatief wordt gelanceerd waar wij heel enthousiast over worden en waar we wel aansluiting bij hebben," zegt Struijk. Hij vertelt dat ze op het moment niet het juiste gevoel bij de Modefabriek hebben en niet tevreden zijn over de opkomst van bezoekers. "Binnenkort heb ik een afspraak met Kenneth Jaworski, initiatiefnemer van The Low Show. Als ik over de nieuwe lifestyle- en kledingbeurs voor de Benelux lees, word ik enthousiast. Voor het merk is het ook interessant om de mannenlijn onder de aandacht te brengen." De verhouding tussen de dames- en herenkleding van het merk zal altijd zeventig/dertig zijn.

"Dit jaar moet er hoe dan ook een tweede winkel worden geopend. Het maakt niet uit of dat in Nederland of in België is," zegt Struijk. Hij geeft aan dat het goed zou kunnen dat ze dit jaar twee winkels openen. Één in Amsterdam en één in Antwerpen. "Daar gaan we ons dit jaar op focussen."

samsoesamsoe
Winkelopening
Scroll down to read more