• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Scotch & Soda breidt uit in New York

Scotch & Soda breidt uit in New York

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Aan de vooravond van New York Fashion Week heeft het Nederlandse modemerk Scotch & Soda een nieuwe winkel geopend op de Upper West Side van Manhattan. Ook heeft het merk zijn bestaande winkel op Bleecker Street in Soho met ruim 100 vierkante meter uitgebouwd.

Scotch & Soda neemt dit jaar voor de tweede keer deel aan New York Fashion Week, in de Angel Oresanz Foundation. Hiermee garandeert het label genoeg publiciteit voor de extra winkelruimte die het in de Amerikaanse stad opent.

Voorts is Scotch & Soda ook van plan een filiaal te openen in de South Street Seaport buurt van New York, in het zuidelijkste deel van Manhattan. Hiermee wordt het label een van de grootste nieuwe spelers in het gebied. De opening van deze vestiging staat gepland voor voorjaar 2017.

Het label telt momenteel winkels in Williamsburg in Brooklyn, Soho, in de West Village en nu dus ook op de Upper West Side. In totaal heeft het merk 27 Amerikaanse retailvestigingen, waaronder ook in Miami, San Francisco, en Chicago.

In totaal heeft Scotch & Soda wereldwijd 150 winkels, en ruim 8000 verkooppunten in warenhuizen en multibrand winkels.

De internationale ready-to-wear modeweken vinden plaats in de maand september, waarbij alle ogen gericht zijn op New York, Parijs, Londen in Milaan voor de nieuwste trends op het gebied van damesmode. Voor alle womenswear catwalk season reads, klikt u hier.

Bent u benieuwd naar hoeveel New York verdient aan de modeweek in de stad? Lees dan dit artikel. Een tipje van de sluier: New York Fashion Week brengt meer geld in het laatje dan de U.S. open en NYC marathon. Ook is NYFW de grootste geldmachine van alle modeweken wereldwijd.

Scotch & Soda
WOMENSWEARCATWALKSEASON