• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Stills Den Haag: van pop-up naar permanent

Stills Den Haag: van pop-up naar permanent

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Eind vorig jaar opende het Amsterdamse Stills Atelier haar pop-up store aan de Haagse Denneweg. De winkel was eigenlijk bestemd om drie maanden te bestaan, maar het concept paste zo goed bij het internationale karakter van Den Haag, dat het nu is omgetoverd tot permanente winkel. Op 1 september opende Stills Den Haag haar deuren.

Na verkooppunten van damesmodemerk Stills, opgericht in 1994, in onder andere Duitsland, Engeland, Oostenrijk en Zwitserland en succesvolle flagshipstores in Amsterdam en Antwerpen, werd het wel weer eens tijd voor een echte winkel van Stills Atelier. Wat vorig jaar begon als een pop-up store in een monumentaal pand in de Haagse wijk Willemspark, is nu uitgegroeid tot een echte Stills zaak.

Een potentiële doelgroep van Stills in Den Haag

“Naast onze eerste flagshipstore in het residentiële Amsterdam Zuid, gelegen aan de Cornelis Schuytstraat, zagen we in de eerste plaats Den Haag als een stad met een grote potentiële doelgroep voor onze nieuwe winkel, gezien het internationale karakter van de stad,” vertelt Martin Tramper, managing director van Stills Atelier. “Het merendeel van de klanten is Nederlands, maar we krijgen ook steeds meer te maken met buitenlandse toeristen en expats die wonen en werken in Den Haag. Onze collecties sluiten hier goed bij aan.”

Stills gaat van pop-up store naar permanente winkel

“Het succes van de andere pop-up stores heeft ons doen besluiten ons permanent te gaan vestigen in Den Haag,” vertelt Tramper. Volgens hem zit het succes hem in meerdere factoren, waaronder het pand waarin Stills nu zit. “De grandeur van het gebouw speelt zeker een rol in het succes,” meldt Tramper. Stills Atelier is gevestigd in een monumentaal pand in een bruisende Haagse wijk. Het pand telt vier verdiepingen, waarvan de eerste twee helemaal opnieuw zijn ingericht voor de winkelopening. De architecten, Duzan Doepel en Eline Strijkers, hebben oude en nieuwe elementen in het interieur laten terugkomen, zoals de grote moderne trappen tegenover de oude ornamenten in het plafond. Dit representeert het concept en de collecties van Stills.

Stills Atelier is een Nederlands damesmodemerk. Vanuit haar studio in Amsterdam werkt Stills met haar team van het eerste uur - patroontekenaars, naaisters en borduurspecialisten - onder de visie van hoofdontwerper Korrie Vulkers aan de realisatie van haar creatieve visie. Van diepe contrasten en de daaruit voortvloeiende spanning tussen het ruwe en het verfijnde, het mannelijke en het vrouwelijke. Een tijdloze uitstraling die weerspiegeld wordt door bewuste moderne vrouwen.

Den Haag
Pop Up Store
Stills
stills atelier