• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Studio JUX opent flagshipstore in Amsterdam

Studio JUX opent flagshipstore in Amsterdam

Door Esther Hut

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het duurzame Amsterdamse mode- en designlabel Studio JUX heeft haar eerste flagshipstore in Amsterdam geopend. De winkel is gevestigd in een opgeknapte garage van 175 vierkante meter aan de Ceintuurbaan in de Amsterdamse Pijp.

In de winkel is een selectie van 25 duurzame kledinglabels te vinden, waaronder Kings of Indigo, Atelier Pierre en People Tree, die door eigenaren Jitske Lundgren en Carlien Helmink is geselecteerd. Volgens Helmink is het personeel op de hoogte van de afkomst van de kleding en de impact ervan op mens en milieu. Ook delen ze anekdotes over de kleding met hun klanten. “Het is toch te gek dat je op een feestje kunt vertellen dat je prachtige nieuwe jas is gemaakt van gerecyclede PET-flessen?” Helmink vervolgt: “Zowel mannen als vrouwen kunnen bij ons terecht voor een nieuwe outfit, verzorgingsproducten, leuke cadeautjes of iets moois voor in het interieur. In de winkel vind je ‘paspoorten’ van alle merken zodat je precies weet waar en op welke manier je jurk, schoenen of jas zijn geproduceerd. zegt Helmink in een persbericht.

Volgens het modelabel is de kleding die Studio JUX biedt de tegenhanger van fast fashion. De collectie in de flagshipstore is volgens de eigenaressen namelijk verantwoord geproduceerd en de kleermakers ontvangen een eerlijk salaris. “De huidige situatie in de mode-industrie is simpelweg onhoudbaar. Je kunt eigenlijk niet meer met droge ogen een jurkje van 14,95 afrekenen bij een van de grote ketens. Uiteindelijk betaalt iemand de prijs voor die impulsaankoop,” zegt Helmink. Volgens Helmink vinden consumenten het soms ingewikkeld om te bepalen of een product verantwoord is geproduceerd. Daarom heeft Studio JUX volgens Lundgren en Helmink het voorwerk al gedaan, zodat het voor consumenten aantrekkelijker wordt om te kiezen voor designs van goede kwaliteit.

Studio JUX is in 2008 opgericht en is verkrijgbaar in 16 landen bij 80 verkooppunten. Het label produceert al zeven jaar kleding in een eigen fabriek in de hoofdstad van Nepal Kathmandu, om werkgelegenheid te creëren in het land. De inzet van Studio JUX voor duurzame kleding bleef ook niet ongemerkt. In 2010 won het label de Ethical Fashion Award in Parijs en in 2012 de Green Fashion Competition, een initiatief van Amsterdam Fashion Week en het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.


Studio Jux