• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Suistudio opent nieuwe winkels in New York en Amsterdam

Suistudio opent nieuwe winkels in New York en Amsterdam

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Retail

Suistudio, het damesconcept van het bekende pakkenmerk Suitsupply, opende afgelopen mei de eerste winkel in Shanghai en aan de Amsterdamse Van Eeghenstraat. Aan die laatste stad wordt binnenkort nog een winkel toegevoegd. Volgens Propertynl zal de tweede Amsterdamse winkel zich vestigen op de Cornelis Schuytstraat 41-43. Suistudio heeft dit nog niet bevestigd.

Suistudio opent tweede winkel in Amsterdam

In november opent de winkelketen twee winkels in Soho en Brookfield Place in Manhattan, New York. Ter introductie van Suistudio in New York werd het vrouwenlabel, net als Suitsupply destijds, op ludieke wijze de wereld ingeslingerd. Op de billboards is onder andere model Rianne ten Haken in een powersuit te zien met op de achtergrond een naakte gezichtsloze man voorzien van de slogan 'Not dressing men'. In Nederland riep de omgekeerde situatie: man in powersuit en nakende vrouw op achtergrond, nogal wat weerstand op. Het zou te sexistisch zijn en precies de vinger leggen op wat er verkeerd is met hoe vrouwen in reclame-uitingen worden neergezet. De subversieve campagne van Suistudio wordt door de Amerikaanse vrouwen om die reden juist toegejuigd.

A-locatie

De keus om Suistudio-winkels op A-locaties te openen is opvallend. De winkels van Suitsupply liggen juist op betaalbare strategische plekken zoals zijstraten van bekende winkelstraten.

Het is nog niet bekend hoeveel winkels er de komende tijd geopend zullen worden. Fokke de Jong laat aan Business Insider weten dat er voor de vrouwenlijn minder fysieke winkels zal worden geopend dan voor Suitsupply: “Ik verwacht voor Suistudio geen 25 fysieke winkels in Nederland. Toen Suitsupply begon had je als retailer nog winkels nodig. Dat is nu veel minder. Daar komt bij dat vrouwen ver vooruit lopen op mannen met online shoppen.”

Suitsupply heeft 84 winkels over de hele wereld, waaronder 32 in Noord-Amerika. Net als de mannenwinkel richt Suistudio zich op het aanbieden van powersuits tegen betaalbare prijzen. De brede collectie is opgebouwd rondom het vrouwenpak, maar omvat ook shirts, jurken, jumpsuits en avondkleding. Op deze manier wil Suistudio zowel kleding voor zakelijke als minder zakelijke gelegenheden bieden.

Werken bij Suistudio? Bekijk hier de openstaande vacatures >>>

Foto's: Suistudio

Fokke De Jong
Suistudio
SuitSupply
Scroll down to read more