• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • ‘Toch Decathlonwinkels in Schiedam en Den Haag’

‘Toch Decathlonwinkels in Schiedam en Den Haag’

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Decathlon denkt toch winkels te kunnen openen in Schiedam en Den Haag. Dat concludeert de sportketen naar aanleiding van een uitspraak in het Staatsblad. De uitspraak volgt op het beroep dat Decathlon aanspande tegen de provincie, waaruit bleek dat de bezwaren van de provincie gestoeld waren op een te strikte interpretatie van de regels. Dat meldt Het Financieele Dagblad.

De provincie zag de komst van Decathlon niet zitten, omdat de activiteiten van de keten in strijd zouden zijn met regels omtrent de toegestane activiteiten in buitengebieden. Hierbij gaat het om de verkoop van boten, caravans, auto’s, piano’s, tenten, surfplanken en fitnessapparatuur. Maar volgens de uitspraak zou de lijst veel te strikt zijn en dient er juist een bepaling te komen dat alle detailhandel ‘die zich uit oogpunt van de ruimtelijke ordering niet onderscheidt van de hiervoor genoemde detailhandel’.

Hoewel Decathlon denkt dat de weg nu vrij is voor nieuwe megastores, laat een woordvoerder van de provincie weten dat ze verwachten de komst van Decathlon -ondanks de nieuwe bepaling- toch te kunnen weren. “We zijn er natuurlijk nog lang niet, want nu moeten we nog de hele bestemmingsplanprocedure doorlopen. Maar met die besluit is wel een grote hobbel genomen,” reageert vastgoeddirecteur van Decathlon Rudi Wakelkamp in de krant.

Decathlon heeft veel moeite om voet aan de grond te krijgen in Nederland; meerdere gemeenten en overheidsinstanties blokkeerden de komst van de sportketen. Eerder deze week was er eindelijk goed nieuws voor de sportketen: Decathlon tekende een huurcontract voor de grootste sportwinkel van Nederland in Rotterdam.

Beeld: Facebook Decathlon

De