• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Tommy Hilfiger opent eerste Tommy Jeans ‘omnichannel’-winkel in Antwerpen

Tommy Hilfiger opent eerste Tommy Jeans ‘omnichannel’-winkel in Antwerpen

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Tommy Hilfiger, eigendom van PVH Corp, opent in december dit jaar zijn eerste Tommy Jeans in Antwerpen; een winkel die volgens het persbericht traditioneel winkelen combineert met een digitale consumentenervaring. De Tommy Jeans-winkel is de laatste toevoeging aan het groeiende portfolio van Tommy Jeans-winkels wereldwijd.

De nieuwe winkel in Antwerpen telt 300 vierkante meter vloeroppervlakte en is ingericht naar het vernieuwde winkelconcept voor de Tommy Jean-winkels. Naast mannen- en vrouwencollecties wordt er in de winkel ook accessoires en schoenen van Tommy Hilfiger verkocht. Naar eigen zeggen combineert het interieur het jeugdige karakter van het Amerikaanse modemerk met een ‘cleane look en feel’ en een ‘bright’ esthetiek. De meubels in de winkel zijn gemaakt van eikenhout en gerecyclede jeans voorzien van een print. De winkel is aangekleed met de voor het modemerk kenmerkende kleuren rood, wit en blauw. De betonnen vloer en de stenen muren geven de winkel naar eigen zeggen een industriële en moderne sfeer.

Tot zover een winkelinrichting zoals de consument dat van Tommy Hilfiger gewend is. De innovatie zit ‘m volgens het persbericht in de toevoeging van de ‘selfiespiegels’ (de klant kan een een 360 graden-foto of -video maken om vervolgens naar zichzelf te mailen voor eventuele latere aankoop), de twee ‘denim fit guides’ (die de klant door middel van een ‘quiz’ helpt aan een passende jeans) en de ‘product finders’ (dit zijn op kledingrekken gemonteerde Ipads die de klant vertellen of het artikel nog online of in een andere winkel beschikbaar is).

Wereldwijd heeft Tommy Hilfiger 1800 winkels. In New York, Londen, Parijs, Tokyo en Düsseldorf heeft het Amerikaanse modemerken valggenschipwinkels. De anchor-winkels van het merk bevinden zich in Amsterdam, Peking, Berlijn, Cannes, Keulen, Dublin, Florence, Frankfurt, Hamburg, Helsinki, Hong Kong, Istanbul, Lima, Luxemburg, Madrid, Mexico-stad, Miami, Milaan, Moskou, Mumbai, München, New York, Osaka, Panama City, Punta del Este, Santiago, São Paulo, Seoul, Shanghai, Singapore, Sydney, Wenen en Zürich.

Beeld: Tommy Hilfiger

Antwerpen
Store of the future
Tommy Hilfiger
TOMMY JEANS