Transformatie C&A Eindhoven naar 'modern winkelcentrum'

Vastgoedbedrijf Redevco is gestart met de herontwikkeling van het C&A-pand aan de Eindhovense Demer. Het 9.000 vierkante meter tellende pand, opgedeeld in vier verdiepingen, wordt getransformeerd in een ‘modern winkelcentrum’ met ruimte voor extra huurders. Dat laat het bedrijf, als vastgoedtak onderdeel van het concern van de familie Brenninkmeijer, weten middels een persbericht.

Het plan is om het gebouw te herverdelen, om zo meer ruimte te creëren. Hierbij wordt een verdieping geschrapt en worden de overige verdiepingen verhoogd. Ook een tweetal panden aan de Demer en de Hermanus Boexstraat, eveneens eigendom van Redevco, worden bij de verbouwing betrokken. Uiteindelijk zal de helft van de oppervlakte in beslag worden genomen door C&A, die de verbouwing meteen aangrijpt om het vernieuwde winkelconcept te implementeren.

“Deze grootschalige verbouwing stelt ons in de gelegenheid het gebouw aan te passen naar de eisen van de hedendaagse retailer,” aldus Clemens Brenninkmeijer, managing director bij Redevco Nederland, in het persbericht. “Door de ruimte efficiënter te herverdelen, komt er in het gebouw meer ruimte voor extra huurders.”

Als alles volgens plan verloopt worden de werkzaamheden in augustus 2019 afgerond. Wie er samen met C&A in het pand trekken, is nog niet duidelijk. De C&A zelf zal gedurende de verbouwing open blijven en meermaals opgeschoven worden, waarna het in maart 2019 opent op de definitieve locatie.

Beeld: Redevco