• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Uitbreiding voor Zalando Outlets in Duitsland

Uitbreiding voor Zalando Outlets in Duitsland

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Zalando breidt het aantal outlet stores in Duitsland verder uit. Komende zomer openen in Leipzig en in Hamburg nieuwe locaties. Dat laat de online retailer weten middels een persverklaring.

Momenteel heeft Zalando al drie outlet-locaties: in Berlijn, Frankfurt am Main en Keulen. In de outlets worden restanten van voorgaande collecties verkocht tegen kortingen oplopend tot 70 procent. Ook producten waar iets mis mee is, zoals een ontbrekende knoop, komen in de outlets terecht. Beide filialen worden gevestigd op centrale locaties in de binnenstad. De outlet in Leipzig opent aan het begin van de zomer, waarna tegen het einde van de zomer in Hamburg wordt gestart. Precieze data zijn nog niet bekend.

De eerste Zalando outlet opende in het voorjaar van 2012 de deuren in Berlijn. Een tweede outlet kwam er in 2014, in Frankfurt. In 2016 opende de derde en laatste outlet, in Keulen. Vooralsnog zijn er geen concrete plannen voor meer openingen, maar ‘hoe groter Zalando wordt, hoe meer behoefte er is aan outlets,’ aldus Dorothee Schönfeld, managing director bij Zalando Outlets, in de persverklaring. “De outlets in Leipzig en Hamburg zullen zeker niet de laatste zijn die we openen.”

De omzet van Zalando Outlet wordt in het kwartaalverslag samen gerekend met de opbrengsten van Zalando Lounge en andere nieuwe platformen van de e-tailer. In het derde kwartaal van 2017 bedroeg dit bedrag één miljoen euro op een totale omzet van ruim één miljard.

Beeld: Zalando

Hamburg
Leipzig
Outlet
Zalando