• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Uitbreiding winkelcentrum Leidsenhage stuit wederom op weerstand

Uitbreiding winkelcentrum Leidsenhage stuit wederom op weerstand

Door Yenthe Stuurman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De uitbreiding van Winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam staat op losse schroeven. Vastgoedbedrijf Syntrus Achmea stapt namelijk naar de Raad van State om de plannen voor de uitbreiding tegen te gaan. Door de uitbreiding zal 2,3 procent van de winkels in de regio zijn deuren moeten sluiten. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

”Door de grote gevolgen voor andere winkelgebieden willen we met dit beroep maximaal inzetten op het tegenhouden van de ontwikkeling,” vertelt de woordvoerder van Syntrus Achmea aan de krant. Het bedrijf beheert veel vastgoed van eigenaren in dichtbijgelegen winkelgebieden. Syntrus geeft aan ‘niet per definitie’ tegen de uitbreidingsplannen te zijn, maar vindt dat er een breder voorstel voor de hele regio moet komen. Op 11 januari buigt de Raad van State zich over de kwestie.

Syntrus Achmea is niet de enige die een zaak heeft aangespannen tegen de uitbreiding van het winkelcentrum. Ook omwonende hebben bezwaar tegen het bestemmingsplan van Leidsenhage. De Raad behandelt deze zomer nog 7 andere beroepen tegen de vernieuwing en uitbreiding van het winkelgebied.

Winkelcentrum Leidsenhage is in handen van het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco. Zij willen van Leidsenhage het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland maken. Vanaf 2017 is het winkelgebied uitgebreid met winkels, parkeerplaatsen en een bioscoop.

Beeld: Facebook Winkelcentrum Leidsenhage

winkelcentrum Leidsenhage