• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Uniqlo start met verkoop schoenen

Uniqlo start met verkoop schoenen

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Retailer Uniqlo gaat naast kleding en accessoires ook schoenen verkopen. Zo zijn er twee sneakermodellen in de collectie opgenomen: een met een slip-on en een sneaker met veters. Dat meldt WWD.

Europese klanten moeten overigens nog wel even geduld hebben, want voorlopig zijn de schoenen alleen te koop in winkels in de Verenigde Staten, China en Zuid-Korea. Op 27 april startten Japanse Uniqlo’s met de verkoop van de schoenen en pas vanaf 8 juni zijn de sneakermodellen ook verkrijgbaar in Europa, bij de Uniqlo-winkels in Frankrijk.

“De toevoeging van schoenen maakt het voor onze klanten mogelijk om hun outfit af te maken op basis van hun individuele stijl en voorkeur”, laat het Japanse bedrijf in een persbericht weten. Op basis van de vraag naar schoenen bij Uniqlo wordt overwogen om het concept verder uit te rollen naar andere markten, laat een woordvoerder weten. De stap naar schoenen is een logische keuze, zegt de retailer, gezien de recente diversificatie push in de richting van tassen en sjaals.

De canvas sneaker komt in vijf verschillende kleuren en zal 25 dollar of 2990 yen gaan kosten.

Uniqlo