• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Urban Outfitters opent eerste winkel in Centraal-Europa

Urban Outfitters opent eerste winkel in Centraal-Europa

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Amerikaanse winkelketen Urban Outfitters gaat een winkel openen in Warschau Polen, het is het eerste filiaal voor het bedrijf in Centraal-Europa.

Momenteel telt Urban Outfitters winkels in 11 West-Europese landen, waaronder Nederland, Duitsland Frankrijk, Spanje, Denemarken en Zweden. In het Verenigd Koninkrijk is het merk met dertig winkels goed vertegenwoordigd.

Urban Outfitters koos voor Polen als entree in de Oost-Europese markt omdat het een “bloeiend land is waar wij denken goed mee te kunnen werken”, aldus Emma Wisden, algemeen directeur van Urban Outfitters Europe.

De flagshipstore van ruim 860 vierkante meter zal gevestigd zijn in het Elektrownia Powiśle winkelcentrum in hartje Warschau. Volgens Dariusz Domański, een directeur bij White Star Real Estate, is het winkelcentrum een “ideale locatie voor internationale merken, vooral voor merken die nog niet in Polen actief zijn” vanwege het historische en culturele belang van het centrum, de aantrekkingskracht voor toeristen, de hoeveelheid studenten en de welvarendheid van de lokale bewoners.

Urban Outfitters