• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • V&D betaalt toch gedeelte huur van vier panden

V&D betaalt toch gedeelte huur van vier panden

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Warenhuis V&D heeft onverwacht toch een deel van de huur overgemaakt voor de vier panden in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Nijmegen. Desalniettemin gaat het kort geding dat IEF Capital heeft aangespannen vanmiddag gewoon door. Dat melden diverse media.

Nechemja de Bruijn van IEF Capital laat aan de Volkskrant weten: “De betalingen betroffen 100 procent van de huurfactuur met betrekking tot het pand in Amsterdam en een beperkt deel (minder dan de helft) van de verschuldigde huurpenningen inzake de panden in Den Haag, Nijmegen, Maastricht en Utrecht. Ten aanzien van de overige acht door IEF Capital aan V&D verhuurde panden heeft IEF Capital echter niets van V&D ontvangen.” De overige acht panden betreffen onder meer winkels in Arnhem, Groningen, Alphen aan den Rijn, Nijmegen, Venlo en Alkmaar.

Ondanks de aanbetaling ziet IEF Capital niet af van het kort geding dat vanmiddag dient. “Met deze selectief gekozen betalingsstrategie probeert V&D de gevraagde ontruiming van de vier panden vanmiddag te voorkomen en tijd te winnen", zegt De Bruijn. Hij laat weten dat de gedeeltelijke betaling de noodzaak tot ontruiming ‘alleen maar heeft versterkt’.

Als de huurpenningen de laatste liquide middelen waren, dan heeft V&D geen toekomst meer en kan het ook niet meer aan toekomstige betalingsverplichtingen doen, stelt De Bruijn. “Dan kan iedereen beter zo snel mogelijk aan deze realiteit wennen en hiernaar handelen.”

V&D