• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • V&D-pand Amsterdam Noord wordt winkelcentrum

V&D-pand Amsterdam Noord wordt winkelcentrum

Door Anne Buis

16 mei 2017

Het voormalige V&D-pand op het Buikslotermeerplein in Amsterdam heeft een nieuwe bestemming gevonden: een winkelcentrum. De verbouwing is al begonnen. Dat meldt het Parool.

H&M had zich al eerder in het pand gevestigd, en daar komen nu Lidle en budgetketen So Low bij. Sportschool Fit for Free zal zich vestigen op de nieuwe verdieping die op het dak gerealiseerd wordt.

Het lukte de eigenaar van het pand Vastned niet om een nieuwe huurder te vinden. Zo gaven Hudson’s Bay en Decathlon aan geen interesse te hebben in het pand. In oktober verkocht Vastned het complex aan de Haagse projectontwikkelaar Urban Interest van vastgoedondernemer Harry Hilders. Samen met andere panden werd het voormalige V&D-gebouw voor 50 miljoen euro verkocht.

Het pand krijgt een grote metamorfose. "De hele gevel van het gebouw wordt vernieuwd, het wordt een stukje uitgebreid en er komt op het dak deels een verdieping bij," zegt een woordvoerder tegen het Parool. De ingang wordt verplaatst en er komen nieuwe trappen voor de bovenste etages. De dichte gevel aan de achterzijde krijgt ramen. Een woordvoerder laat aan het Parool weten dat het pand ‘ in september of oktober’ weer open gaat.