• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • V&D plaatst bestelzuilen op de winkelvloer

V&D plaatst bestelzuilen op de winkelvloer

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Na een succesvolle pilot gaat warenhuisketen V&D begin volgend jaar bestelzuilen in de winkel plaatsen. De zogenoemde kiosken bieden klanten de mogelijkheid een online bestelling te plaatsen, waarmee ze toegang krijgen tot het gehele assortiment. Dat heeft het bedrijf onlangs bekendgemaakt.

V&D heeft de kiosken afgelopen twee maanden getest in filialen in Almere, Amstelveen en Uden. De pilot was zo succesvol, dat is besloten het concept uit te rollen naar andere vestigingen, zo meldt het bedrijf. Welke filialen dat precies zijn, is nog niet bekend.

De kiosken stellen klanten in staat een online bestelling te plaatsen en deze direct af te rekenen. De bestelzuil is uitgerust met een ingebouwde scanner en een pinautomaat. Klanten krijgen op deze manier beschikking over het gehele assortiment, ook wanneer de gewenste kleur of maat van een artikel in het desbetreffende filiaal niet op voorraad is.

”We innoveren continu om aan de veranderende behoeftes van onze klanten te voldoen. Ons doel is om altijd ‘Ja, dat hebben we’ te kunnen antwoorden,” zegt Ken Fontijn, e-commerce directeur bij V&D. “Eén van onze volgende uitdagingen om dit waar te kunnen maken, is om de winkelvoorraden aan te sluiten op de webshop, zodat we vanuit onze winkels online bestellingen kunnen gaan leveren,” aldus Fontijn.

De warenhuisketen lanceerde vorige week nog een vernieuwde website, die beter inspeelt op de wensen van consumenten. De webwinkel is voorzien van een nieuw order management systeem en biedt klanten meer overzicht door middel van extra productinformatie en grotere afbeeldingen.

V&D