• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • V&D stoot deel vestiging Amstelveen af

V&D stoot deel vestiging Amstelveen af

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Warenhuis V&D schrapt winkeloppervlakte in de winkel in Amstelveen. Momenteel wordt er door Top Vastgoed een nieuw concept ontwikkeld, meldt vastgoedeigenaar ASR.

Het gebouw in het Stadshart van Amstelveen heeft een winkeloppervlakte van 20.6000 vierkante meter, verdeeld over zes verdiepingen. Ook is er een parkeergarage met 473 plaatsen.

Het afgelopen jaar stond V&D onder hoge druk vanwege nieuwe akkoorden over huurprijzen met vastgoedeigenaars en een dreigend faillissement. In een aantal van de nieuwe akkoorden werd de huur soms ingeruild voor meters. V&D wil nu van een gedeelte van de winkeloppervlakte af, en heeft ASR gevraagd nieuwe huurders te zoeken. “Dit biedt kansen aan andere retailers die op zoek zijn naar schaalvergroting en grotere winkels, om zich op deze locatie te vestigen,” zegt de vastgoedeigenaar.

Volgens Top Vastgoed vormt het nieuwe concept ‘een betere aansluiting op het primaire winkelcircuit, een aangepaste branchering en een krachtige uitstraling voor internationale retailers’. De herontwikkeling moet op korte termijn gerealiseerd worden.

amstelveen
V&D