• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Van Bommel gaat webwinkel openen in januari 2016

Van Bommel gaat webwinkel openen in januari 2016

Door May-Anne Oltmans

26 okt 2015

Retail

Schoenenmerk Van Bommel opent op 15 januari 2016 een eigen webshop. Het merk heeft dit afgelopen week aan klanten laten weten middels een brief.

“De nieuwe online realiteit dwingt ons nu een ingreep te doen die voor het dealernetwerk gevoelig ligt maar voor het merk van levensbelang is,” schrijft het merk in de brief. Hoewel het merk de opening van een webshop heeft geprobeerd uit te stellen, is dit naar eigen zeggen niet langer mogelijk omdat de consument van nu verwacht dat het merk ook online producten gaat aanbieden. Van Bommel benadrukt in de brief dat het, ook na de lancering van de webwinkel, nog steeds zal blijven denken aan de belangen van winkeliers die het merk verkopen. “Er zal niet, zoals bij een typische online shop, geadverteerd worden om zoveel mogelijk consumenten naar ons online portaal te trekken,” stelt het merk. Van Bommel schrijft in de brief dat de retailers die het merk verkopen “van levensbelang” zijn voor het merk.

Van Bommel, dat in 1734 werd opgericht in Nederland, heeft zes eigen winkels in Nederland, België en Duitsland. Daarnaast wordt het merk bij nog eens 800 Nederlandse winkels verkocht, en telt het merk nog 500 winkels in onder andere België en Luxemburg.

Van Bommel