• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Vertegenwoordigers van de textiel- en kledingindustrie hopen op een vlot verloop van het vrijhandelsakkoord (FTA)

Vertegenwoordigers van de textiel- en kledingindustrie hopen op een vlot verloop van het vrijhandelsakkoord (FTA)

Door Marjolein Stormezand

11 dec. 2017

Vertegenwoordigers van de textiel- en kledingindustrie EURATEX en ABIT gaan akkoord met de regels vastgelegd in de EU-Mercosur Free Trade Agreement. Dit laten de organisaties weten in een gezamenlijk statement.

De European Apparel and Textile Confederation (Euratex) en de Brazil Textile Industry (ABIT) onderhouden naar eigen zeggen al vele jaren goede banden met elkaar. De laatste maanden hebben zij nog intensere gesprekken gevoerd betreffende de vrijhandelsovereenkomst EU-Mercosur (FTA) met als doel onder andere de regelgeving, handelsbelemmeringen en duurzaamheidseisen in de textiel- en kledingindustrie zo vorm te geven dat alle belanghebbende partijen er voordeel uit halen.

In hun gezamenlijke statement schrijven de twee partijen: “De textiel- en kledingindustrie is een wereldwijde sector waarin Europa en Mercosur een sleutelrol spelen. Onze focus ligt op hoogwaardige producten die volgens hoge normen en op een duurzame manier worden vervaardigd met oog op milieu en arbeid." Beiden organisaties hopen dat het EU-Mercosur-akkoord snel wordt afgerond.

ABIT
EURATEX
Free Trade Agreement
Mercosur
Mercosur Free TradeAgreement