• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Voortaan iedere avond koopavond in Hoog Catharijne

Voortaan iedere avond koopavond in Hoog Catharijne

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Winkels in het Utrechtse Hoog Catharijne zijn vanaf deze week op alle dagen behalve zondag enkele uurtjes langer open tot 20:00 uur. Op zondag sluiten de winkels hun deuren om 18:00 uur. Dat heeft Klépierre, eigenaar van het winkelcentrum, onlangs bepaald.

Het bedrijf kwam tot dit besluit na overleg met retailers. “Een verruiming van de openingstijden is iets wat al langere tijd leeft bij bezoekers en huurders van Hoog Catharijne,” stelt Sarah Vehmeijer van Klépierre tegenover RTV Utrecht. Ondernemers in het Utrechtse winkelcentrum zijn verplicht zich aan de nieuwe openingstijden te houden. Doen ze dit niet, dan hebben ze kans op een boete.

Enkele winkeliers in de binnenstad van Utrecht volgen het voorbeeld van Hoog Catharijne. Zij zijn echter niet verplicht zich aan de nieuwe sluitingstijden te houden.

Ondernemersvereniging Hoog Catharijne is enthousiast over het nieuwe besluit, zo schrijft het AD. “Ik denk dat het net zo zal gaan als met de koopzondag. Het duurt even maar dan zullen de ondernemers het omarmen,” zegt voorzitter Jan Hagenouw tegenover de krant. “Ik denk dat we niet direct effect zullen merken, maar met sinterklaas en kerst in het vooruitzicht is het een mooi moment voor deze verandering,” aldus Hagenouw.

Hoog Catharijne
koopavond