• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Wehkamp biedt klanten same day delivery voor 2 euro extra

Wehkamp biedt klanten same day delivery voor 2 euro extra

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het is Wehkamp weliswaar niet gelukt om voor het einde van 2015 same day delivery aan te bieden zoals was gehoopt, maar nu is het toch zover. Klanten die voor 12.00 uur ‘s middags iets bij de e-tailer bestellen, kunnen ervoor kiezen hun bestelling dezelfde avond nog thuis te laten bezorgen. Maar de service komt wel tegen een prijs: klanten die van de dienst gebruik willen maken moeten hiervoor 2 euro extra betalen. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt op zijn website.

Het feit dat de dienst nu wordt aangeboden, is te danken aan het geautomatiseerde distributiecentrum van Wehkamp dat sinds september 2015 in gebruik is. “We hebben dankzij het nieuwe automatiseringssysteem straks een maximale capaciteit van 196.000 same day delivery pakketten per dag,” vertelde woordvoerder Dik van den Boogaart eerder aan FashionUnited. Hierdoor is het mogelijk om een bestelling binnen dertig minuten na plaatsing gereed te maken.

Wehkamp werkt voor het aanbieden van de dienst samen met DHL. Same day delivery is alleen mogelijk op werkdagen en geldt alleen voor orders die op een gekozen adres worden bezorgd. Wanneer klanten ervoor kiezen hun pakket bij een DHL Parcelshop op te halen, is dit pas op de volgende dag mogelijk. Ook wanneer na 12.00 uur wordt besteld, zal de levering pas een dag later plaatsvinden. Voor mode, schoenen en accessoires bedragen de reguliere verzendkosten 5,95 euro. De 2 euro die same day delivery kost, wordt hierbij opgeteld.

E-commerce
Same Day Delivery
Wehkamp